Hvad er afspændingsmassage?

Jeg har tidligere skrevet om hvad healingsmassage er. Det indlæg kan du læse her. ⬅ 

For at forstå healingsmassagen endnu dybere, er det også værd at kende til afspændingsmassagen.

Afspændingsmassagen er grundlaget for den massagemæssige del af healingsmassagen, også selvom der er nogle forskellige.

Her kan du læse lidt mere om hvad afspændingsmassagen er og hvad forskellen er på denne behandlingsform og healingsmassagen.

Afspændingsmassagen er grundlaget.
Healingsmassagen er overbygningen.

Kort fortalt er den store forskel mellem afspændingsmassage og healingsmassage niveauet af omsorg og nænsomhed og fokus mellem det fysiske og psykiske.

En ren afspændingsmassage er oftere hurtigere i sine bevægelser, fastere i grebet og med mere tyngde. Du vil opleve en højere grad af æltning af musklerne. Der er en højere grad af fokus på kroppen, på det fysiske element af dig.

Healingsmassagen er oftere noget langsommere i sine bevægelser, nænsomme greb og let tyngde. Du vil ofte opleve det som lange strøg. Der er en højere grad af fokus på hele dig som menneske, både på det psykiske, fysiske og åndelige plan.
Det særlige ved healingsmassagen er, at den er lige præcis dét, den har behov for at være, på lige præcis det tidspunkt du modtager den. Derfor vil du opleve den varieret meget og kan være endnu mere dybdegående og endnu mere afslappende end andre massageformer.

Afspændingsmassage afspænder

Det ligger næsten i order selv, hvad denne massage er god for, nemlig afspænding.

Skal det gøre ondt
før det gør godt?

Jeg hører jævnligt sætningen: “Det skal gøre ond, før det gør godt“. At det skal gøre ond, før det gør godt og specielt i forbindelse med afspændingsmassage, er jeg ikke enig i.

Der er nok en god grund til den opfattelse, fordi ofte tager massagen godt fat i de anspændte muskler. Nå ja og så har mange det med at gå for længe med ømme anspændte muskler inden de søger til massør og så kan det næsten ikke andet end gøre ondt.

Jeg siger massage behøver altså ikke gøre ondt, heller ikke når man har ømme muskler og der arbejdes dybt. Det er et spørgsmål om at gøre det rigtigt og at lytte til kroppen. Men det kan gøre ondt. Det er dog så ikke fordi massagen er grunden, men at musklerne er så medtaget, at de ikke kan have det anderledes.

Massagen er frigørende

På mange måder ligner afspændingsmassagen og healingsmassagen hinanden idet mange af teknikkerne er de samme. Faktisk er hele første del af uddannelsen til healingsmassør, en separat uddannelse for sig selv som massør med speciale i afspænding.

Frigørende massage

En af de gennemgående teknikker, som bruges i min afspændingsmassage, er Frigørende massage.

Frigørende massage er en af de mange teknikker, der undervises i og af yderst velegnet til at løsne dybe spændinger, specielt i led.

Den gør blandt andet brug af bevægelse af dine led og din evne til at give slip i musklernes anspændthed.

Hvis du er en af dem, der føler dig anspændt i kroppen, så kan det jo være fordi du sidder eller bevæger dig forkert, og det er også noget som  det er værd at se på. Men det kan også være fordi du har mange tanker, for hvis du er meget i hovedet, er du ikke kroppen og så har den det med at blive anspændt.

Skaber ro i tankerne

Afspændingsmassagen er god til at skabe afspænding i kroppen og ro i tankerne. Når kroppen slapper af, slapper sindet også bedre af. Det kan så være en ide bagefter at se på, hvad grunden til de mange tanker er.

Du kan læse mere om afspændingsmassagen på min hjemmeside under menupunktet “Jeg tilbyder” og “Afspændingsmassage.”

Du kan også læse mere om behandlingen hos foreningen for healings terapeuter.

Hvis du har nogen spørgsmål til afspændingsmassagen og om det er noget du kan få gavn af, er du altid velkommen til at kontakte mig. Det koster ikke noget.

Kærligst Søren

Hvis du synes om mit blog indlæg, så vil det glæde mig meget, hvis du vil dele det på et socialt medie.